top of page
Etsi
  • Marika

Maalausvinkkejä 1Tässä postauksessa esittelen vinkkejä tasaisen liukuvärin saavuttamiseen akryyliväreillä.1. Työskentele reippaasti.


Akryylivärit kuivuvat nopeasti, ja tasaisen värivaihdoksen aikaansaamiseksi värien tulee olla kosteita. Silloin vaihdoskohdassa värit on mahdollista sekoittaa toisiinsa saumattomasti kankaalla.


Aloita maalaamalla alue haluamillasi väreillä. Muista käyttää puhdasta sivellintä, jotta värit pysyvät puhtaina. Työstä liukuväriä lisäämällä väriä ohuempaan värikaistaleeseen ja työstä sitä horisontaalisin vedoin ylöspäin. Toista sama toisella värillä. Puhdista sivellin aina, kun siirryt toiseen väripäätyyn ja jatka, kunnes olet saavuttanut kauniin liukuvärin.2. Käytä karkeaa sivellintä


Synteettiset ja terävät siveltimet jättävät helposti teräviä rajoja. Siveltimet, joidenka karvat ovat hajallaan, helpottavat sekoittamista, koska vedoista jäävät rajat eivät ole niin rajuja. Myös isompi sivellinkoko helpottaa, koska sekoituspinta-alaa on enemmän.


Tekniikka isolla karkealla siveltimellä toimii hyvin suurien pintojen, kuten taivaan maalaamiseen. Maalausvaiheet ovat samat kuin kohdassa 1.


3. Hyödynnä siveltimen molempia sivuja.

Jos ison siveltimeen lisää maalia vain toiselle reunalle, puhdasta puolta voi hyödyntää värin levittämisessä. Maalin määrän sopiva annostelu on tärkeää värien sekoittamisessa, joten puhdas puoli voi helpottaa maalin määrän kontrolloimisessa.Lisää väriä vain toiselle puolelle sivellintä ja käytä väripuolta liukuvärin päädyssä. Puhtaalla puolella värin sekoitusta on helpompi hallita.
4. Vedestä läpinäkyvyyttä

Vedellä on mahdollista saada maalista läpinäkyvämpää ja lisätä siihen kosteutta. Akryylivärin kuivuessa kosteus haihtuu, joten veden käyttö myös hidastaa maalin kuivumista. Liika vesi kuitenkin valuu eikä edistä värien sekoittamista. Vesi heikentää akryylivärien rakennetta, joten suosittelen mediumin käyttöä, jos liukuväristä haluaa tasaisempaa (katso kohta 6.).


Tätä tekniikkaa voi hyödyntää, jos pohjaväri on kuivunut. Aloita maalaamalla kuivuneen maalin päälle värikaistale ilman vettä. Lisää sen jälkeen hieman vettä siveltimeen, jotta saat läpinäkyvämpää maalia. Tarvittaessa anna kuivua ja toista toisella värillä.

Kokeneemmille5. Kokeile eri tekniikoita

Liukuvärejä voi toteuttaa monella eri tekniikalla! Töpötteleminen on huoleton tekniikka, jota voi käyttää, vaikka toinen väri olisi jo ehtinyt kuivaa. Jos rakastat maalien sekoittamista väripaletilla, sekoita paletilla useampi välisävy ja sekoita ne toisiinsa kankaalla.

Töpöttelytekniikkaa voi käyttää, kun alempi kerros on kuiva tai märkä. Sumuisemman lopputuloksen saavutat siveltimellä jonka karvat eivät ole supussa.


6. Tutustu maalausaineisiin

Taidetarvikekaupoissa on tarjolla useita eri maalausaineita akryyliväreille. Mediumit ovat nestemäisiä maalausaineita, joilla voidaan vaikuttaa mm. maalin läpinäkyvyyteen ja kuivumisnopeuteen. Mediumit eivät myöskään himmennä värejä tai heikennä niiden rakennetta, kuten veden käyttö tekee.


Acrylic retarder hidastaa värien kuivumista. Slow drying medium hidastaa kuivumista ja lisää läpinäkyvyyttä. Taidetarvikekaupasta voit löytää monia muita eri maalausaineita.


Seuraa meitä somessa ja tiedät milloin uudet vinkkimme julkaistaan. Kysy lisää kommenteissa, mikäli herää kysyttävää!


- Marika

274 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page