top of page
Etsi
  • veeranelimarkka

Paint & Partyn virallinen sanasto


Ensimmäisessä Paint & Party -blogikirjoituksessani lähden liikkeelle aivan perusasioista:

Paint & Partyn virallisesta termistöstä, joka lanseerautuu juuri N-Y-T!


Olit sitten innokas maalausiltoihin osallistuja tai vasta suunnittelemassa osallistumista, on sinun hyvä joko jo opitun selkeyttämiseksi tai asiaan perehdyttämiseksi ymmärtää, mistä oikein on kyse. Käytännössä kyse on kahden tunnin hauskuudesta, mutta kuten useimmat muutkin hauskat asiat, voi maalausillankin jakaa osiin, ja eritellä. Eihän pyöräretkessäkään ole kyse pelkästään hauskasta liikuntamuodosta, vaan maan pinnan tuntemisesta etukumin alla, tuulenvireestä hiuksissa, tielle osuvien pulujen kujertelusta, mielimusiikista kuulokkeissa, vapauden tunteesta ja kesän lämmöstä, hymynkaaresta suupielessä, pisaroista kasvoilla, jotka kertyvät vihaisena pyörätielle siirtymisestä karjuvien ja sadattelivien kävelijöiden syljestä…


Asiaan! Kas, tässä marssitan eteesi, iloksesi ja opetukseksesi, Paint & Partyn virallisen sanaston, johon on suositeltavaa suhtautua vakavasti ja kunnioittaen (mikäli haluat, voit nousta lukemisen ajaksi ylös).


Host (tuttavallisemmin housti)

Kahden tunnin ajan sekä sinun että muiden asiakkaiden henkilökohtainen orja. Pyydä annostelemaan lisää maalia, hän annostelee. Pyydä hakemaan baarimikko, hän hakee. Pyydä kierimään maassa ja huutamaan kuin syötävä, hän saattaa tehdä niin. Vaikea sanoa, kukaan ei ole koskaan pyytänyt tätä.


Ohjaaja

Hyvin tärkeä henkilö teoksesi rakentumisen kannalta. Hänen sanansa, niin ihanat, ovat hunajaa sekä luovuudellesi että pensseleillesi! Hänen sanansa tosin myös peittävät alleen sen nokkelan sutkautuksen, jonka vihdoin uskalsit sanoa sille mukavalta vaikuttavalle vieruskaverille. (Ja sinä kun olit kerännyt rohkeuttasi neljäkymmentä minuuttia! Hitto!)


Tauko

Aika, jolloin pensselit vetäytyvät hetkeksi lepäämään, sillä niiden hyökyttäminen, niin mukavaa kun se niistä onkin, käy niiden kunnon päälle. Menkääpä, siveltimet, kuntosalille, niin jaksatte jatkossa pidempään.


Sivellin

Lempeä, luotettava ystäväsi, joka viihtyy laumassa kaltaistensa parissa, siis joko käyttämättömänä pöydällä tai käytettynä sivellinpurkissa. Pitää väristä ja sen levittämisestä, mutta inhoaa kuivumista. Haluaa tulla käytetyksi kaverisi posken kutitteluun, mieluiten tosin puhtaana. (Fyysiseltä kunnoltaan melko heikko; ks. kohta tauko)


Drinkki

Maukas, kiinnostava ja nautinnollinen juoma, joka siivittää sinut maalauksen elämykseen. Tai sitten pakottaa vessaan.


Vesikippo

Vaarallisen paljon drinkkiä muistuttava lasipurkki juuri näkökenttäsi rajoilla. Huom! Purkki on vain pensselien dippaamiseen, sen sisältämän nesteen juominen on, jos ei suoranaisesti kielletty, ainakin suuresti epätoivottu ele.


Maalaus

Se tuhansien ja taas tuhansien arvoinen, iloa tuottava objekti, jonka työstät illan aikana ja josta jälkipolvet nyrkkitappelevat perinnönjaossa.


Asiakas/Maalari

Maalaamaan saapunut, häkellyttävän viehättävä henkilö. Termi voidaan jakaa edelleen kolmeen alaryhmään: Taivaanrannanmaalari (maalannut viimeksi peruskoulussa), Tikkurilamaalari (maalannut aivan hiljattain. Siis seinää. Yhdellä, tasaisella värillä) ja Taitomaalari (maalaa jonkin verran kotonaan). Yhteistä kaikille kolmelle maalarityypille: Alkuinnostuksen, tasaisen vaiheen, epäröinnin, paniikin, epäröinnin, tasaisen vaiheen ja lopullisen, mittaamattoman euforian päätteeksi pohjattoman tyytyväisiä ja kiitollisia itselleen päätöksestään osallistua maalausiltaan. Jotkut inspiroituvat maalaustunnista niin, että harkitsevat maalausvälineiden ostoa kotiin. Toiset ripustavat taulun mökin ulkohuussiin, katselevat sitä tyytyväisinä, hankkivat lapsia, jotka katsovat taulua ihaillen, ja jotka taas synnyttävät lapsia, jotka katselevat ymmyrkäisinä isovanhemman taianomaista maalausta ja inspiroituvat niin, että ostavat maalausvälineet kotiin. Ikäpolvi vaihtuu, ihminen syntyy ja kuolee, kiitävi aika, vierähtävät vuodet, miespolvet painuvat unholaan - mutta taide pysyy.Veera Nelimarkka134 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page