top of page
Etsi
  • Writer's pictureAntti-Jussi Hoivala

Yrittäjiemme tarina


Pari vuotta sitten syntyi ajatus pidemmästä ulkomaanmatkasta. Omasta ajasta, seikkailuista, rentoutumisesta ja oman tulevaisuuden suunnittelusta. Ajatuksesta seurasi suunnitelmia, ja aloimme säästää rahaa reissun toteuttamiseen.

Tuolloin haaveena oli myös, että voisimme Suomeen palatessamme jatkaa uriamme päätoimisina yrittäjinä, ja tuottaa ihmisille upeita kokemuksia, elämyksiä ja innostaa harrastusten pariin.Säästökuuri onnistui, ja pääsimme lähtemään matkaan kohti uusia seikkailuja! Matkamme ensimmäinen kohde oli Thaimaan Koh Tao -saari, jossa nautimme auringosta, paikallisesta ruoasta, saaren tutkimisesta ja sukeltamisesta. Parin viikon loman jälkeen matka jatkui kohti Thaimaan sisämaata, jonka jälkeen lensimme muutaman vaihdon kautta Uuteen-Seelantiin!Kuukauden matkustelun jälkeen aloimme myös suunnittelemaan tulevaa yritystämme. Tärkeintä oli, että keskitymme tuottamaan hyvää fiilistä ihmisille, ja aktivoimaan erilaisten harrastusten ja elämysten pariin. Nimiehdotuksia sateli sekä yritykselle, että sen tuottamille palveluille. Tuolloin Paint&Party oli meille palveluna vielä täysin vieras ajatus.


Ensimmäinen palvelumme sai kuumeisen mietinnän jälkeen nimen SUN'SUP. SUP-lautailu ketjumme nimestä voit löytää muutamankin merkityksen, joka kuvaa palveluamme ja sen välittämää fiilistä. Kotisivujen rakentamisessa, yrityksen perustamisessa, henkilökunnan palkkaamisessa ja käytännön hankinnoissa ja järjestelyissä ulkomailta käsin oli melkoisesti tehtävää, ja työ hiipi taas mukaan arkeemme, vaikka olimmekin matkoilla.


Ensimmäinen kosketus Paint&Partyyn


Joulukuussa 2018 olimme saapuneet Christchruchiin, Uuden-Seelannin matkamme viimeiseen määränpäähän. Paikalle oli tultava hyvissä ajoin: Meidän oli vielä myytävä automme eteenpäin seuraaville matkaajille. Auton myyminen osoittautuikin omaksi kappaleekseen tässä seikkailussa, joten se jääköön nyt kertomatta.


Olimme siis jumissa Christchurchissa, yrittäen myydä autoamme pois jotta voimme jatkaa matkaa ja nauttia viimeisistä päivistämme Uudessa-Seelannissa.

Aika kului retkeillessä, tutkiessa kaupunkia ja katsoessa sarjoja majapaikkamme wifillä. Kävimme myös tekemässä pari huonepakopeliä (Christchruchissa on erinomaiset pakopelitarinat!).
Paikallisesta Tripadvisorista löytyi kärkisijalta meille täysin vieras aktiviteetti "Paint 'n Sip". Konsepti vaikutti mielenkiintoiselta, ja rohkaistuimme varaamaan paikkamme! Meillä kummallakaan ei ollut erityistä taustaa taiteen parissa, joten osallistuminen hieman jännitti.


Vastassa meitä olivat iloiset tilaisuuden hostit, jotka ohjasivat meidät tiskille, ja tarjosivat essut vaatteiden suojaksi. Ennen tilaisuutta meillä oli hyvin aikaa asettua paikoillemme, ja tilaan meidän perässämme tuli vielä runsaasti osallistujia. Kaikkiaan parikymmentä maalaria olivat asettuneet paikoilleen, ja henkilökunta tuli eteen esittelemään itsensä, ja illan kulun.


Meille painotettiin, että tarkoitus ei ole osoittaa, kuka on paras taiteilija, vaan nauttia ja pitää hauskaa, sekä tyhjentää ehkä viinilasi jos toinenkin - oman fiiliksen mukaan tietysti! Suuri osa osallistujista ei ollut harrastanut taidetta ennestään, vaan olivat tulleet paikalle hauskan ajanvieton vuoksi.


Ilta oli loistava. Meillä oli molemmilla mielettömän hauskaa, ja olimme myös ylpeitä omista teoksistamme! Aiheena illassa oli siili, jonka luomisen ohjaaja opasti vaihe vaiheelta. Takanamme joku maalasi sinisen siilin, joka muistutti vahvasti Sonic-pelihahmoa. Osalla siilit saivat erilaisia hattuja, joidenkin tausta taas oli eri vuodenajassa.Illasta heräsi ajatus, voisimmeko mekin tarjota jotain tälläistä Suomessa. Vastaavaa toimintaa ei ollut vielä tietääksemme järjestetty, joten saisimme kunnian olla luomassa jotain uutta Suomen vapaa-ajan markkinoille.


Meillä ei kuitenkaan ollut riittävää osaamista taideohjaukseen, joten tiimiimme kaivattaisiin vielä innostavia vetäjiä! Hyvän fiiliksen ja kokemusten tuottaminen meille kuitenkin oli jo tuttua, joten otimme haasteen vastaan!


Vuosi vierähti todella nopeasti


On vaikea uskoa, että tästä on jo vuosi aikaa. SUN'SUP:n perustaminen ja upea kesä, hieno palaute asiakkailta, rohkaisevat sanat, ihan mahtava tiimimme ja henkilökuntamme... Kesä oli myös raskas ja työläs, mutta koimme onnistuneemme tehtävässämme tuottaa hyvää fiilistä ja kokemuksia, sekä saatoimme ihmisiä uusien harrastusten pariin. Tästä rohkaistuneena kävimme siis heti uusien haasteiden kimppuun!


Yhteistyökumppaniksi päätimme kysyä Teerenpeliä, sillä uskoimme ajatusmaailmojemme ja tulevaisuudennäkymiemme kohtaavan. Lisäksi haluamme työllistää ja tukea itsekin mahdollisimman hyvin paikallisia toimijoita. Kävimme esittelemässä ajatusta, ja meille näytettiin vihreää valoa!

Yhteistyömme on sujunut todella hienosti. Teerenpelin upeat tilat, tarjonta ja henkilökunta tukevat toimintaamme täydellisesti. Ihan uskomatonta ajatella, että pääsemme nyt jo alkuvuodesta 2020 kumppanimme avulla laajentumaan Helsinkiin ja Tampereelle!


Kiitos vielä teille kaikille, jotka olette rohkeasti tulleet kokeilemaan Paint&Partya, ja myös rohkaisseet meitä maalausiltojen järjestämiseen tulevaisuudessakin! Meistä tuntuu, että olemme todella onnistuneet luomaan jotain, mikä tuottaa meille suomalaisille iloa vielä pitkään!


Ps. Jos kaipaat vinkkiä matkoille Uuteen-Seelantiin, Sydneyyn tai Aasiaan, niin tule rohkeasti nykäisemään hihasta! Niistä on aina kiva jutella!


- Yrittäjät Heidi & Antti-Jussi

370 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page